Naše oblíbená cuketková pomazánka na celý rok: Takto je využiji do poslední cukety a frčím na ní celý rok!
-
Příprava7 min.
-
Vaření28 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 336
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept, který jistě rád přivítá každý milovník cuket a jídel z nich.
Řeč je o výborné pomazánce, která chutná opravdu lahodně ať už na chlebu, nebo jako příloha k masku…
Možností je opravdu hodně a my jsme přesvědčeni, že pokud recept zkusíte jednou, zamilujete si ho.
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 2 kusy cukety
- 1 kilogram rajčat
- 200 gramů mrkve
- 200 gramů papriky
- 140 gramů rajčatového protlaku
- 120 mililitrů oleje
- 100 gramů cukru
- 80 gramů octa.
K dochucení
- chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
- Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Máme-li plod, který je již starší, kromě toho, že ho musíme zbavit slupky, musíme z něj odstranit i semena. Jakmile máme cuketu nakrájenou, dáme ji do misky. Mrkev nejprve očistíme, zbavíme slupky a poté nakrájíme na středně velké kousky. Na kusy podobné velikosti nakrájíme také papriku, kterou nejprve omyjeme.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Takto připravenou zeleninu vezmeme a prolisujeme přes mlýnek na maso. Vzniklou směs dáme do hrnce a umístíme na sporák.
- Na prudkém ohni vaříme zhruba 20 minut, nesmíme zapomenout občas zamíchat. Jakmile uplyne potřebná doba, do hrnce přidáme přetlak a cukr. Teplotu snížíme a celý pokrm ještě dalších 10 minut dusíme.
- Na konci dochutíme solí, papričkami, česnekem a octem.
Sledujte video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=kwMHniZO2a8&list=RDCMUCZmTLR0gXDEWB0iussGqW2Q&start_radio=1&rv=kwMHniZO2a8&t=0
Vyzkoušejte také:
Babiččina polévočka se sýrovými knedlíčky: Neumíme se jí dojíst!
Velmi chutný „ALBÁNSKÝ KRÉMEŠ“: Prudce návykový pamlsek!
Leave a Review